משרד הבריאות הנחה את מנהלי בתי החולים וקופות החולים ליידע את הצוותים הרפואיים שיש להיות ערים לדיווחים שהגיעו מאירופה וארה"ב בדבר זיהום ממקור חיידקי שמתבטא בהופעתם של תסמינים שונים במיוחד אצל מי שעברו ניתוח לב פתוח.
עוד בעניין דומה
על פי ההנחיות, תשומת הלב צריכה להינתן במיוחד לגבי אלו שעברו את הניתוחים בחו"ל החל מ-2012. במסגרת ההנחיות - יש צורך בנקיטת צעדי בטיחות שונים כפי שנוהגות עתה רשויות בריאות אחרות בעולם וזאת למניעת סיכון להדבקה בחיידק בניתוחים עתידיים.
הדיווחים נוגעים לזיהומים בחיידק Mycobacterium chimaera . התסמינים שהזיהום הזה מציג: חום בלתי מוסבר, הזעות לילה, כאבי שרירים, ירידה במשקל ועייפות – כל אלו ללא אבחנה ודאית. המתלוננים על הבעיות הללו צריכים להתייעץ תחילה עם רופא המשפחה.
על פי דיווח ב-YNET, נכון לעכשיו, לא ידוע למשרד הבריאות על זיהומים בחיידק הזה כתוצאה מהדבקה בניתוח, בישראל. הסיכון בקרב מנותחים נחשב קטן מאוד - מוערך בפחות מ- 1%. מהעולם הגיעו דיווחים על כמה עשרות מקרים והם קשורים בבירור עם ניתוחי לב פתוח.
הבעיה היא שמדובר בזיהום נדיר שיכול להתפתח בגוף במשך שנים גם לאחר הניתוח. הסברה היא שהוא קשור לשימוש במכשיר Stockert 3T המופעל במהלך ניתוח לב פתוח כדי לחמם ולקרר את הדם במהלך הפרוצדורה. על פי משרד הבריאות הניתוח, בישראל 25 מכשירים מהדגם הזה והם בשימוש ב-11 בתי חולים. החיידק הסביבתי שיכול לחיות במים ורק לעתים נדירות מאד גורם לזיהום – נמצא משום מה במכשיר מאותו דגם.