משרד הבריאות החל לבדוק את יעילותה של תרופה נוספת נגד קורונה שאושרה לשימוש בארה"ב כבר לפני חמישה חודשים, אבל טרם קיבלה אישור בישראל. עמותות שונות המסייעות לחולים פנו בנושא זה למשרד הבריאות, שעד כה עמדתו היא לעשות שימוש במאגר תרופות מגוון בהתאמה לקבוצות סיכון שונות.
עוד בעניין דומה
התרופה שממתינה לקבלת האישור בארץ היא Bebtelovimab של חברת אלי לילי הניתנת בזריקה במינון של mg/2 ml 175. כל בקבוקון הוא לזריקה אחת.
מדובר בתרופה ביולוגית - נוגדן סינתטי המבוסס על נוגדן שבודד מחולה קורונה שהחלים, והזריקה צריכה להינתן בראשית הופעת המחלה עבור אוכלוסיות מגיל 12 ומעלה שמוגדרות בסיכון לפני שמצבם מידרדר.
לפי נתונים שיש בידי מומחים שונים בישראל, לרבות פרופ' סיריל כהן מאוניברסיטת בר אילן, התרופה רשמה הצלחה מרשימה בניסויים בארה"ב - שבוע לאחר שחולים טופלו בה נראתה ירידה של יותר מ-40% בעומס הנגיפי בגוף החולה, בהשוואה לפלצבו. נראה שהנוגדן גם מעכב היטב וריאנטים חדשים של הנגיף.
כיום מעניק משרד הבריאות עדיפות לטיפול בפקסלוביד, למרות שהצטברו בארה"ב נתונים עדכניים שמצביעים על יעילותה הנמוכה יותר נגד זן האומיקרון לעומת הערכות קודמות.
בחודש האחרון היתה עלייה ב-140% ברישום של Bebtelovimab עבור חולים שנמצאו מתאימים לקבלה. לפי דיווח ב"ידיעות אחרונות" הבוקר (ד'), מערכת האשפוז בארה"ב רכשה מיליוני מנות מהתרופה שאושרה רק לפני זמן קצר עבור חולים מעוטי יכולת עם מחלות רקע כדי שיקבלו אותה באופן מיידי.