במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת 'Sexually Transmitted Diseases' החוקרים בדקו גורמים שונים העשויים לנבא זיהומים חוזרים המועברים במגע מיני (STI: sexually transmitted infection).
עוד בעניין דומה
כרקע לכך מציינים החוקרים כי כלמידיה, זיבה ועגבת הם זיהומים נפוצים המועברים במגע מיני אשר משפיעים באופן לא פרופורציונלי על קבוצות מסוימות בניו זילנד (NZ). עד כה, הגורמים המנבאים להדבקה חוזרת עדיין לא נחקרו היטב ב-NZ, על אף שהם עשויים לספק אסטרטגיות לבריאות הציבור במטרה להפחית את ההיארעות של זיהומים המועברים במגע מיני (STI).
לצורך כך, החוקרים השתמשו ברישומי מידע לאומיים מניו זילנד על מנת לזהות את מקרי הכלמידיה, הזיבה והעגבת במהלך שנת 2019. המקרים היו תחת מעקב על מנת לזהות מקרים של הדבקה חוזרת באותו ה- STI תוך 12 חודשים מההדבקות הראשוניות. מודלים של רגרסיה לוגיסטית שימשו את החוקרים לצורך זיהוי גורמים מנבאים לכל הדבקה חוזרת של STI.
מתוצאות החוקרים עולה כי הגורמים הקובעים (Determinants) שזוהו עם עלייה בסיכויים להדבקה חוזרת בכלמידיה היו קבוצות הגיל 16-19 ו-20-24 שנים, נשים, מוצא מאורי (Māori) או פסיפי, מקרים מאזור הצפון, ומקרים בהם בוצעה לכל הפחות בדיקה אחת לפני ההדבקה הראשונית.
עוד עולה מתוצאות החוקרים כי גיל 40 ומעלה נקשר עם סיכויים נמוכים יותר להדבקה חוזרת בזיבה, בדומה למוצא אסיאתי, מגורים באזורי המידלנד (Midland) או הדרום, ודיווח על התנהגות הטרוסקסואלית. כמו כן, נמצא כי האזור היה המנבא המובהק סטטיסטית היחיד להדבקה חוזרת בעגבת, עם סיכויים גבוהים יותר להדבקה חוזרת בקרב אנשים החיים באזור המרכז.
החוקרים מסכמים כי ממצאיהם משקפים שיעורים לא פרופורציונליים של STI בקרב קבוצות מסוימות ב-NZ, כאשר אלו המשתייכים לקבוצות גיל צעירות יותר, מוצא מאורי ופסיפי, גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, ואנשים החיים באזור הצפון מראים סיכויים גבוהים יותר להדבקה חוזרת.
עוד מוסיפים החוקרים כי קבוצות המזוהות עם סיכויים גבוהים יותר להדבקה חוזרת זקוקות לגישה טובה יותר לשירותי בריאות תואמים תרבותית לצורך טיפול, הבנה, ומניעה של הדבקה חוזרת אפשרית. כמו כן, שינויים אפשריים באסטרטגיות בריאות הציבור הנוכחיות עשויים לכלול ייעוץ התנהגותי מתאים מבחינה תרבותית ושיפור ה-contact tracing במטרה להגדיל את היעילות.
מקור: