חדשות

לראשונה בעולם: מסגרת מחקרית גלובלית לחקר פתוגנים

חקירות מקיפות ומהירות של מקורות פתוגנים הן קריטיות למניעת משברי בריאות גלובליים | ארגון הבריאות העולמי השיק מסגרת מדעית להבנת מקורם של פתוגנים חדשים ומתחדשים

וירוסים וחיידקים. איור: שאטרסטוק

ארגון הבריאות העולמי (WHO) פרסם השבוע מסגרת גלובלית חדשה שהקים לסיוע למדינות החברות בחקירה מקיפה של מקורות פתוגנים חדשים ומתחדשים. מדובר במערכת מאוחדת ומובנית הראשונה בעולם לחקירת מקורותיו של פתוגן חדש, המספקת מערך מקיף של חקירות ומחקרים מדעיים.

המסגרת החדשה מתווה חקירות ומחקרים מדעיים בשישה תחומים טכניים: חקירות מוקדמות של המקרים הראשונים שזוהו, מחקרים על בני אדם, מחקרי ממשק אדם/ חיה, מחקרים סביבתיים, מחקרי גנומיקה ופילוגנטיקה ומחקרי בטיחות וביטחון ביולוגיים.

בפרסום הארגון בדבר הקמת המערכת צוין כי חקירות מקיפות ומהירות של מקורות פתוגנים הן קריטיות למניעת משברי בריאות גלובליים ולהכלתם. הממצאים מחקירות אלו מספקים בסיס לעצירת התפרצויות לפני שהן מתחילות, להפסקת שרשראות העברה ולהפחתת הסיכון למעבר פתוגנים מבעלי חיים לבני אדם.

ד"ר טדרוס אדהנום גברייסוס, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, הדגיש את החשיבות המדעית והמוסרית של ההבנה מתי, היכן, כיצד ומדוע מגיפות ופנדמיות מתחילות. הוא ציין כי אילו היתה מסגרת זו קיימת כשפרצה מגיפת הקורונה, החיפוש אחרי הבנת מקורותיה עשוי היה להיות פחות שנוי במחלוקת ומוצלח יותר.

המסגרת הגלובלית של ארגון הבריאות העולמי תוכננה כמשאב עבור מדענים, חוקרים, רשויות בתחום בריאות הציבור וחוקרים במדינות החברות. היא מספקת הנחיות מתי וכיצד ליזום חקירות רב תחומיות בתחום מקורות פתוגנים חדשים ומציעה כלים והמלצות הנדרשים ליישומן בהצלחה.

נושאים קשורים:  פתוגנים,  מחקר,  חדשות,  ארגון הבריאות העולמי,  מגיפות,  התפרצות נגיפית
תגובות