חדשות

שני מקרים של הדבקה בחיידק הברוצלה בילדים

במרכז הרפואי צפון טופלו לאחרונה שני ילדים שנדבקו בחיידק, כלל הנראה מחשיפה לחלב לא מפוסטר | ד"ר אבו זייד, מנהל מחלקת הילדים: "המחלה קשה לעתים לאבחון בשל היעדר תסמינים ספציפיים"

ילדה באשפוז. אילוסטרציה

במרכז הרפואי צפון (פוריה) נרשמו לאחרונה שני מקרים של הדבקה בחיידק הברוצלה בקרב ילדים.

במקרה הראשון הגיעה ילדה בת עשר למרכז הרפואי עם תסמינים של חום מתמשך וירידה במשקל. לאחר אבחון של זיהום בברוצלה, היא טופלה באנטיביוטיקה ממושכת, כולל טיפול תוך ורידי. התגובה לטיפול היתה חיובית והילדה שוחררה להמשך מעקב רפואי בקהילה.

כחודשיים לאחר מכן, אושפז ילד בן חמש מהגליל עם אבחנה דומה. הילד סבל מחום וכאבים וגם הוא קיבל טיפול אנטיביוטי ייעודי. בשני המקרים, החשד הוא שההדבקה נבעה מחשיפה לחלב לא מפוסטר.

חיידק הברוצלה יכול לעבור מחיות לבני האדם במספר דרכים ובעיקר דרך חשיפה לחלב לא מפוסטר ודרך הפרשות של חיות נגועות. המקרים דווחו ללשכת הבריאות.

ד"ר סעיד אבו זייד, מנהל מחלקת הילדים במרכז רפואי צפון, הדגיש את הסכנה הפוטנציאלית של חיידק הברוצלה אך ציין כי בשני המקרים הללו, הילדים טופלו בהצלחה והוצאו מכלל סכנה. לדוקטורס אונלי הוסיף ואמר כי "המחלה יכולה להתבטא בהסתמנויות שונות ולעתים לוקח זמן רב לאבחן אותה בגלל היעדר סימנים וסימפטומים ספציפיים, כמו שקרה עם הילדה. חשוב שצוות המטפל יהיה מודע לאפשרות שהמחלה קיימת, למרות שהיא נדירה, ולבצע בירורים בהתאם", אמר.

עוד ציין ד"ר אבו זייד כי "סוג האנטיביוטיקה הניתנת מותאמת לגיל, שכן בעוד תרופה ממשפחת הטטרהציקלינים היא המועדפת, היא אינה ניתנת בדרך כלל מתחת לגיל שמונה ולכן במקרים אלה ניתנות אנטיביוטיקות חלופיות. "למרות שיש טיפול אנטיביוטי טוב, התחלת הטיפול מחייבת אשפוז ומעקב עד היעלמות הסימפטומים. משך הטיפול האנטיביוטי הוא לכל הפחות לחודש וחצי", סיכם.

נושאים קשורים:  ד"ר סעיד אבו זייד,  ברצולה,  מרכז רפואי צפון,  חדשות
תגובות