קורונה בישראל

עלייה יומית עקבית במספר נדבקי הקורונה המאומתים בישראל

שר הבריאות: "העלייה המתמדת התחילה עוד לפני האירוע הנקודתי של בית הספר בירושלים. משרד הבריאות מסוגל לבצע עד 15,000 בדיקות ביום - לכו להיבדק"

התרופפות במשמעת הציבור, אי שמירה על ריחוק חברתי ואי עטיית מסיכות. צילום: מרים אליסטר/ פלאש 90

למרות שנרשמה בישראל בימים האחרונים עלייה יומית עקבית במספר נדבקי הקורונה המאומתים החדשים, מה שהעלה חשש לגל שני במגיפה – ישראל דווקא ירדה למקום 40 ברשימת המדינות אותן תקף הנגיף.

הגידול היומי התבטא בנתונים הבאים: ב-25 במאי נתגלו 17 מקרים חדשים, ב-27 בו כבר 36, ב-28 במאי עלה מספרם ל-79, ב-29 במאי ל-115. אתמול (שבת) נוספו 25 והבוקר נוספו 12 - בכך הגיע מספרם הכולל מאז תחילת המגיפה בארץ ל-17,024 נכון לבוקר זה (א, 11:00).

מניין הנפטרים מהמחלה לא השתנה מאז סוף השבוע - 284. במצב קשה נמצאים 39 חולים, מהם 34 מונשמים. החלימו כבר 14,812 במצב פעיל 1,928. (לפי נתון אחר: 2,201 חולים פעילים עדיין).

ישראל דיווחה לרשם הקורונה העולמי שמנהלת אוניברסיטת ג'ונס הופקינס כי ביצעה עד כה 568,452 בדיקות.

במוצ"ש מסר משרד החינוך כי 587 תלמידים ומורים בישראל הוכנסו לבידוד בעקבות ההתפרצות המחודשת שנרשמה בעיקר בירושלים - 143 חולים מאומתים, מהם 107 תלמידים ו-36 מורים. כמו כן מתברר ששלושה הורים של תלמידים נדבקו. כ-75% מכלל החולים החדשים הם מהגימנסיה העברית ברחביה, ירושלים.

ראשי משרד הבריאות הדגישו בסוף השבוע כי הקפיצה בתחלואה החדשה היא עכב התרופפות כללית במשמעת, תוך אי הקפדה על הנחיות הריחוק החברתי, חובת עטיית מסיכות במרחב הציבורי ושמירה על כללי היגיינה.

אלא שלצד זה עלתה שוב הדרישה לפעילות אקטיבית, יזומה, לאיתור הנדבקים, כלומר להרחבת הבדיקות עוד לפני שחולים וחשודים יגיעו לטיפולה של מערכת הבריאות, קרי לבתי החולים .

בנושא הבדיקות היזומות נמשכת המחלוקת בקרב גורמי מקצוע בכירים במשרד הבריאות עצמו. לא כולם משוכנעים שהן נחוצות. חוזרת הטענה בדבר שיעור גבוה עד כדי 30% של תוצאות חיוביות כוזבות (False Positive) או שליליות-כוזבות, בעוד שהמצדדים בביצוען ללא הפסק, כמו פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל "הדסה", חוזרים ותובעים לבצען במיוחד במערכת החינוך והבריאות וגם בבתי אבות ובדיור מוגן.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין אמר הבוקר (א') בפתח ישיבת הממשלה: "תוצאות הבדיקות אתמול הצביעו על עלייה של פי חמישה בתוצאות החיוביות, מחצי אחוז ל-2.5 אחוז של תוצאות חיוביות - 28 תוצאות חיוביות מתוך 1,012 בדיקות שהתבצעו. משרד הבריאות מסוגל לבצע עד 15,000 בדיקות ביום. אני קורא לכל אזרחי ישראל - אם אתם חושבים שאתם חולים או שיש לכם תסמינים, או שאתם חושבים שהייתם ליד אדם חולה - לכו להיבדק".

עוד אמר השר אדלשטיין: "יש לנו אירוע נקודתי בירושלים עם מספרים גדולים וחריגים. שמעתי שאומרים: מה הפאניקה הזאת, מדובר באירוע נקודתי? צריך להבין שהעלייה המתמדת התחילה עוד לפני האירוע של בית הספר בירושלים. וגם אם מנכים את הנתונים מבית הספר, עדיין רואים את מגמת העלייה.

"אני קורא גם לבעלי העסקים להקפיד על התו הסגול. כל אחת ואחד מהאזרחים לא חייבים לדעת את כל הכללים. מספיק שיידעו את ההנחיות  האלו - עטיית מסיכה, שמירת מרחק והיגיינה. לא קשה להבין את זה. או שכולנו נהיה בסדר או שנהיה בסגר והרבה יותר מהר משחושבים".

נושאים קשורים:  יולי אדלשטיין,  שר הבריאות,  חדשות,  קורונה,  19-COVID,  בדיקת קורונה
תגובות
אנונימי/ת
01.06.2020, 19:17

הצחיק אותי. כרופא תל אביבי מוקף מקרים שהם ככל הנראה קורונה , אף אחד לא מעלה על דעתו לעשות בדיקה. ממילא זה לא משנה את התוצאה, וזה רק מתייג את המדווח ומסנג'ר את כל הסובבים אותו. באיזור שאני עובד, ( צפונה לירקון..) מי שמדווח בעצם עובר זובור, מנתקים איתו קשר. מקבלים ממילא ימי מחלה כמה שרוצים. לא צריך להגיע למרפאה. והשאר, כמו שאומרים, הסטוריה