קורונה עולמי

רמזים מצילומי לוויין: האם הקורונה התפשטה בסין כבר באוגוסט?

מספר גבוה של מבקרים בבתי החולים בווהאן וחיפושים נרחבים ברשת לגבי תסמיני המחלה שימשו בסיס לממצאי מחקר אמריקאי שבו נטען: התפרצות הקורונה בסין החלה כבר בקיץ שעבר

העיר ווהאן בסין בימי הסגר. צילום: He jinghua/ שאטרסטוק

חוקרים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד בבוסטון הציגו נתונים שיכולים להצביע על כך כי המועד האמיתי של התפרצות נגיף הקורונה בסין היה כבר באוגוסט שעבר ולא בדצמבר כפי שדיווחו השלטונות. החוקרים האמריקאים הגיעו למסקנה זאת על סמך "רמזים מחשידים מתוך צילומי לוויין", שתיעדו עלייה בעשרות אחוזים בתפוסת מגרשי החניה ליד בתי החולים בעיר ווהאן, משם התפרצה המגיפה.

בדיווח הבוקר (ג') ברשת CNN נמסר כי מספר גבוה של מבקרים בבתי החולים בווהאן וחיפושים נרחבים ברשת לגבי תסמינים של המחלה משמשים בסיס לממצאי המחקר.

על פי הדיווח ב-CNN, צוות החוקרים ספר 171 מכוניות בחניונים של אחד מבתי החולים הגדולים בווהאן כפי שהציגו זאת צילומי לוויין מאוקטובר 2018 ושנה לאחר מכן תיעדו הלוויינים 285 רכבים באותם מגרשי חניה - עלייה של 67%. בנוסף לכך, באותה תקופה נרשמה עלייה של 90% בתנועה בבתי חולים נוספים בווהאן.

בבתי חולים פרטיים בעיר הסינית היתה בסתיו ובחורף 2019 תפוסה גבוהה במיוחד. בין ספטמבר לאוקטובר 2019 נרשמה כמות מבקרים גבוהה יחסית בחמישה מתוך שישה בתי החולים בעיר. כל זאת, במקביל לעלייה ניכרת בחיפושי גולשים ברשת האינטרנט לקבלת מידע רפואי על שלשול ושיעול.

ג'ון בראונשטיין, מנהל אגף החדשנות בבית החולים לילדים בבוסטון, שהוביל את צוות החוקרים, אמר ל-CNN כי חיבור הנתונים הוא בגדר ניסיון להשלים פאזל של תמונת המצב באותה תקופה.

"הבחנו בעלייה בחיפושים בנוגע למחלות במערכת העיכול שהלכו וגדלו ברמה שלא ראינו בכלל באופן היסטורי. כעת אנו יודעים שיש תסמינים במערכת העיכול המעידים על הידבקות בקורונה", אמר בראונשטיין. "לאחוז עצום של אנשים שבסופו של דבר אובחנו עם קורונה בווהאן היו תסמינים של שלשול".

הוא התייחס גם למעקב אחרי השימוש בחניוני בתי החולים: "לפני כמה שנים הראינו שבתי החולים באמריקה הלטינית היו פעילים במיוחד בעונת השפעת. אפשר לחזות את עונת השפעת רק על ידי התבוננות בחניונים.

"למרות שאיננו יכולים לאשר האם התפוסה המוגברת בבתי החולים היתה קשורה ישירות לנגיף החדש, הראיות שלנו תומכות בעבודות אחרות מהזמן האחרון שהראו כי ההתרחשות המתועדת אירעה לפני זיהוי הנגיף בשוק פירות הים ובעלי החיים בווהאן".

בראונשטיין הוסיף: "קל לפספס סימנים מוקדמים של מגיפה. אם אותו דבר קרה גם בארה"ב, ייתכן מאוד שנוכל להחמיץ גם את האותות האלה. לכן אני חושב שהכל קשור לרעיון שאנחנו צריכים לחזק את מאמצי מערכת הבריאות שלנו ואת הפיקוח אחרי בריאות הציבור".

בארה"ב זוהה רק בינואר התפשטות המגיפה בווהאן עם תסמינים במערכת הנשימה, אך עברו שבועות עד שאובחן המקרה הראשון של הידבקות בנגיף, בעיר סיאטל.

ארה"ב, ברזיל ורוסיה מובילות בתחלואה ותמותה מקורונה

נכון לבוקר זה (ג, 11:00) מניין חולי קורונה בעולם מתחילת המגיפה עומד עתה על  7,215,102 ומניין המתים 409,052, כאשר החלימו כבר 3,551,807, יותר ממספר החולים העכשוויים, 3,254,243, ש-98% מהם במצב קל. אתמול נרשמה ירידה בשיעור המקרים החדשים – 107,260 וירידה יומית חזקה יותר לעומת יום קודם בתמותה בעולם - 3,157.

מניין החולים בארה"ב מתחילת המגיפה עומד על 2,026,597 ומניין המתים 113,061. החלימו כבר 773,505 ובמצב פעיל עכשווי 1,140,031.

ברזיל נמצאת במקום השני ברשימת 213 המדינות שמהן מגיעים דיווחי התחלואה והתמותה - 710,887 ומניין המתים בה 37,312. אחריה רוסיה עם 485,253 לאחר שנוספו ביממה האחרונה עוד 8,595 חדשים ומניין המתים 6,142. ספרד במקום רביעי העולם עם 288,797 ומניין המתים 27,136.

ניו זילנד - מדינה "ירוקה" ללא חולי קורונה

אתמול הכריזה ראש ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, על החלמת חולה הקורונה האחרון שאושפז במדינה שבה חמישה מיליון תושבים ובעקבות זאת הוסרו בה מגבלות שונות. הציבור בניו זילנד חזר לשגרה מלאה.

ישראלים החיים בה סיפרו אתמול (ב') לערוצי הטלוויזיה בארץ: "האנשים כאן מכבדים את החוקים, יש כאן תרבות של ציות לחוקים כי ניתן הסבר מפורט ומנומק לכל תקנה. עכשיו מעודדים אותנו לצאת למקומות הבילוי". בניו זילנד היו 1,504 חולים ו-22 נפטרו. כעת היא מסומנת כ"מדינה ירוקה".

ישראלים המתגוררים בניו זילנד סיפרו: "כבר עם תחילת המשבר הופיעה ראש הממשלה בטלוויזיה והודיעה: 'כולנו נמצאים בבעיה וכעת עלינו לתפקד כמדינה'. כולם אמרו כן. היא פירטה הגדרות בסיסיות שאפשר היה להבין אותם. חזרו עליהם השכם והערב. יש כאן כבוד לחוקים והבנה שצריכים אותם כדי לשמור על הסדר. המסרים ששדרה ראש הממשלה היו ברורים ואמפתיים. היה  קל מאוד להתחבר למסרים שלה. היא דאגה להדגיש שכל תושבי המדינה נמצאים במצב הזה ביחד".

נושאים קשורים:  ווהאן,  סין,  מגיפת הקורונה,  תסמיני קורונה,  חדשות,  קורונה,  מחקרים
תגובות
אנונימי/ת
09.06.2020, 20:55

צריך לעשות מחקר עומק גם בישראל
אני מכיר אישית זוג שחזרו מחו"ל באמצע החורף והיו להם תסמינים מובהקים של חוסר טעם וריח ושיעולים אינסופיים
לכן צריך בדיקת עומק ממתי הקורונה בישראל