קורונה בישראל

בתי החולים למשרדי האוצר והבריאות: "אנחנו בהפסדים של שני מיליארד שקל"

בתי החולים דורשים ממשרדי האוצר והבריאות לכסות את הבור התקציבי שנוצר בעקבות הפסדי הכנסות וזינוק בהוצאות במהלך המגיפה – "לדרוש להיערך לגל שני או לחורף מבלי לדבר על תקציב, זה פשוט לא מוסרי"

מיטות במחלקת קורונה תת קרקעית ב"שיבא"

התחדש "קרב התקציב" בין בתי החולים לבין משרדי הבריאות והאוצר. כך  מדווח הבוקר (ג') אדריאן פילוט ב"כלכליסט". בתי החולים פנו לשני המשרדים בבקשה "לסגור להם בור תקציבי" בהיקף של כשני מיליארד שקל שנוצר בשל הטיפול בגל הראשון של הקורונה והצורך להיערכות לגל שני.

היקף הגירעון: כמיליארד שקל בבתי החולים הממשלתיים ועוד מיליארד שקל בבתי החולים של ה"כללית" והציבוריים העצמאיים - הדסה, שערי צדק, לניאדו והנוצרי בנצרת.

בדיווח נמסר כי הסיבות לכך שבתי החולים יצאו משיווי המשקל התקציבי הן צניחה דרמטית בהכנסות משום שמשרד הבריאות אסר פעילות אלקטיבית ולכן גם נרשמה ירידה דרמטית בפעילות האמבולטורית; תיירות המרפא כמעט שנעלמה וזרם החולים הפלסטינים הופסק כמעט לחלוטין – מה שפגע קשות ב"שיבא" וב"הדסה"; אלפי מיטות רגילות הוסבו למיטות קורונה אך רובן לא נכנסו לשימוש ובית החולים לא קיבל כסף עבורן מאחר שרוב הטיפול ב"גל הראשון" נעשה בבתים או במלוניות. "שיבא" הקצה 700 מיטות לקורונה במהלך חודשיים אלא שהן נותרו ריקות. כמה מבתי החולים דיווחו גם על ירידה בלידות.

לצד זה חל זינוק חריג בהוצאות: נחתמו הסכמי שכר ייחודיים עם הרופאים, האחיות והצוות הלא-רפואי שהעלו את הוצאות בתי החולים על שכר בעד 25%. "שיבא", לדוגמה, דיווח על תוספת שכר של 22 מיליון שקל בשלושה חודשים בלבד לאחיות ותוספות שכר לרופאים שהסתכמו בעשרה מיליון שקל.

לבתי החולים גם היו הוצאות חריגות על ציוד ותשתיות בכל הנוגע להקמת מחלקות הקורונה. עתה הם מעסיקים פקחים לשם אכיפת חובת עטיית המסיכות.

בדיווח נמסר שגם "איכילוב", הסובל ממספר גבוה של עובדים שנכנסו לבידוד, הגיעו שלשום 21 חולים ובבית החולים ביקשו "להאט בקצב הזרמת חולי קורנה חדשים". גורם בכיר במערך האשפוז אמר: "יש הוצאות שלא הובאו בחשבון. חייבים לעשות הסדרה כוללת: להגיד לנו עכשיו 'תיערכו לגל שני או לחורף' מבלי לדבר על תקציב, זה פשוט לא מוסרי".

משרד הבריאות לפי דיווח זה הסביר שהוצאות שהוגדרו כ"עקיף קורונה", החריגות הן הבעיה. כמו כן סיבת הלחץ של בתי החולים, לפי משרד הבריאות, נוגעת לפעילות "תאגידי הבריאות" הנהנים מעצמאות ניהולית מוחלטת כאשר משרד האוצר "לא השלים עם קיומם ולכן הם אינם מקבלים סיוע ממשלתי זה למעלה משנה. האוצר מנסה להשתלט על התאגידים". לפי הערכת משרד הבריאות, "אם לא יוזרם כסף לבתי חולים ולתאגידים, הם ייאלצו בתוך חודשיים לפטר מאות עובדים".

נושאים קשורים:  מגיפת הקורונה,  בתי החולים,  בית החולים שיבא,  איכילוב,  בתי חולים,  תקציב,  קורונה,  גל שני,  משרד האוצר,  משרד הבריאות,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
24.06.2020, 20:50

אוי התאגידים התאגידים, נולדו בחטא